Schoorl

Op de hoofdweg richting centrum Schoorl vindt u onze twee bungalows Merel en Nachtegaal. Vanaf ons terrein bent u in 6 minuten lopen in de kern van Schoorl en haar beroemde klimduin! Hier heeft u volop mogelijkheden om te genieten op één van de diverse (verwarmde) terrassen. Het dorpje Schoorl ligt aan de Noordzeekust. U bevindt zich dus tijdens uw vakantie op loopafstand van de breedste duinen van Nederland!

Strand

Het autovrije strand van Schoorl aan Zee is met de fiets in slechts 20 minuten te bereiken. Bent u met de auto dan kunt u in Hargen of Camperduin terecht (10 minuten rijden).

De Noordzeekust van Schoorl bestaat uit een groot duingebied en kent een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. De boswachterij van Schoorl is vrij toegankelijk en heeft de breedste duinen van Noord-Holland. Een tocht door het gebied (er zijn er al zo'n tien voor u uitgezet!) toont loof- en naaldbossen, zandduinen met helmgras, kleine duinmeertjes en heidebegroeiing. Er komen in Schoorl diverse vogelsoorten, vlinders, konijnen en eekhoorns voor.

Bij het bezoekerscentrum ”De Schoorlse Duinen” zijn wandel- en fietsgidsen verkrijgbaar met routes door de omgeving. Vanaf het (gratis) parkeerterrein bij Restaurant Duinvermaak in Bergen start de Brede Duinen-route, met deze fietsroute doet u niet alleen meer vitamine D op, maar ontdekt u ook de verborgen geheimen van het duingebied!!!

Het mooie, brede witte zandstrand van Schoorl aan zee is uitsluitend per fiets of te voet te bereiken. Via een mooie wandeling of fietstocht dwars door de duinen komt u bosbuffet de Berenkuil tegen.

Het dorp Schoorl bevindt zich tussen de plaatsen Alkmaar (10 km) en Schagen (14 km). U heeft dus de mogelijkheid om tijdens de vakantie vele uitstapjes te maken. Alkmaar heeft een gezellig stadshart in het oude centrum, op vrijdag wordt hier een nostalgische kaasmarkt georganiseerd (www.kaasmuseum.nl). Schagen heeft op donderdag een nostalgische westfriesche markt met oude ambachten en een optocht. 

Tips en Links

Strandpaviljoen Struin (Camperduin)
Wandelen in de Schoorlse Duinen: de hoogste duinen van Nederland (expeditieaardbol.nl)